Gastronomie

Ouăle ţărăneşti cu spanac

Ouăle ţărăneşti cu spanac sunt destul de delicioase, putând fi consumate în mod special la micul dejun. Reţeta de ouă ţărăneşti cu spanac este destul de uşor de preparat, necesitând un timp deosebit de scurt pentru coacere.

 Ingrediente:

  • 6 ouă
  • 1 kg spanac,
  • 375 ml. Lapte
  • 1/2 lingură făină,
  • nucşoară,
  • sare,
  • o jumatate de ceapă,
  • 250 g ridichi,
  • 375 ml vin roşu,
  • 60 g unt,
  • 30 ml ulei,
  • verdeaţă.

Mod de preparare:

Spanacul se pune la fiert timp de 10 minute în apă clocotită. Se ia de pe fiert şi se toacă mărunt. Separat, se face un sos din făină, unt, lapte, un ou, sare şi nucşoară. Se pune într-o tavă la cuptor bine unsă în baie de aburi astfel incat compoziţia să se lege bine.

Separat, se fac 6 ochiuri care se aşează pe un strat de spanac. În mijlocul spanacului se face puţin loc pentru să se aşeze un sote de ridichi format din ridichi tăiaţi fâşii, ceapă, puţină făină, sare, grăsime, vin, apă şi verdeaţă. Deasupra ouălelor se pune untul topit.