Gastronomie

Placintă de dovlecei cu cârnaţi

 

  • 3 dovlecei;
  • 4 cârnaţi afumaţi;
  • 5 ouă;
  • 1 cartof;
  • 2 roşii;
  • 150 g de telemea;
  • 2 linguri de făină;
  • sare si piper.

Preparare

Dovleceii se curăţă, se dau pe răzătoare, se presară cu sare şi se lasă să se scurgă. Ouăle se bat ca pentru omletă, apoi se adaugă brânza rasă, dovleceii răzuiţi şi presaţi bine (să nu mai aibă zeamă) şi cartoful ras. Se pun şi cârnaţii tăiaţi bucăţele, roşiile decojite şi tăiate, făină, sare şi piper după gust, amestecandu-se bine. Compoziţia obţinută se toarnă intr-o tava unsă cu ulei şi tapetată cu făină, apoi se dă la cuptor, la foc potrivit, pentru 20 de minute.

 

Mod de servire:

- Se serveşte caldă.