Gastronomie

Ciorba de pui cu zeamă de corcoduşe

Ingrediente

  • 1 kg de carne de pui;
  • 100 g de ceapă;
  • 60 g de morcovi;
  • 60 g de pătrunjel (rădăcina);
  • 60 g de telină;
  • 500 g de corcoduşe;
  • 50 g de fidea;
  • 1 ou;
  • 20 g de leuştean;
  • 20 g de pătrunjel frunze;
  • 30 g de ardei gras;
  • 15 g de sare;
  • 3 g de piper boabe.

Preparare

 

Puiul se tranşează, se spală, iar zarzavatul se taie mărunt, apoi se pun împreună pe foc, într-un litru de apă rece. Corcoduşele se fierb separat, apoi se trec prin sită. Tot separat se fierbe şi fideaua. Îndată ce zarzavaturile şi carnea s-au pătruns, se adaugă zeama de corcoduşe, fideaua, sarea şi piperul. Se mai dă în 2-3 clocote, se adaugă gălbenuşul bătut şi amestecat cu pătrunjelul şi leusteanul tocate fin.