Gastronomie

Găluşte de stevie

Ingrediente

  • 1 kg de frunze tinere de ştevie;
  • 200 g de telemea;
  • 300 g de branză dulce de vaci;
  • 2 cepe;
  • 300 ml de bulion de roşii;
  • 1 ceaşcă cu orez;
  • 1 ceaşcă de iaurt;
  • 100 g de unt;
  • sare.

Preparare

 

Frunzele de ştevie se opăresc şi se scurg. Ceapa se toacă şi se înmoaie în unt încins, orezul se spală şi se căleşte şi el în unt, împreună cu ceapa, apoi se amestecă cu branza de vaci.

Cu această compoziţie se umplu frunzele de ştevie, ca sarmalele, şi se aşează într-o cratiţă, în straturi. Se acoperă cu bulion şi se pun la fiert, timp de o oră. La final, se servesc cu iaurt şi telemea rasă.