Concerte

CONCERTUL ”VOCEA UMANĂ”

CONCERT EXTRAORDINAR PENTRU ELEVI LUNI 18 APRILIE 2016 ORA 18.00 LA TEATRUL NAȚIONAL

CONCERTUL ”VOCEA UMANĂ” DESTINAT ELEVILOR DIN CICLUL PRIMAR, GIMNAZIAL ȘI LICEAL

 

       Corala Academica a Filarmonicii „Oltenia” din Craiova, unul dintre cele mai valoroase colective artistice de acest gen din ţară, a fost creata în anul 1953.

       Repertoriul coralei cuprinde cele mai reprezentative compoziţii ale artei renascentiste, baroce, clasice, romantice şi contemporane. Se poate vorbi de un imens repertoriu - peste 1000 de lucrări. Activitatea coralei vizează două dimensiuni importante: concerte corale a cappella şi concerte vocal-simfonice.

 

       Manuela Enache a început studiul viorii la vârsta de opt ani, sub îndrumarea mamei sale. A urmat cursurile Liceului de Artă „Marin Sorescu” (clasa de vioară). În perioada 2004 - 2008 a fost studentă bursieră a Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, specializarea Dirijat cor academic (clasa conf. univ. dr. Valentin Gruescu), urmând în paralel şi modulul instrumental de vioară (Adrian Buliga, conf. univ. dr. Florin Croitoru). Dintre alţi profesori sub îndrumarea cărora şi-a perfecţionat pregătirea muzicală se disting: Dinu Ciocan, Teodor Ţuţuianu, Valentina Sandu Dediu, Dan Buciu, Ulpiu Vlad, Dan Dediu. În 2010 a absolvit cursurile de master ale Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti (Stilistică dirijorală, specializarea Dirijat Cor academic), iar în perioada 2009 - 2010 a beneficiat de o bursă de studii la Birmingham Conservatory (Marea Britanie), perfecţionându-se sub îndrumarea dirijorului Paul Spicer. Pe durata acestor studii, Manuela Enache s-a implicat activ în calitate de dirijor al Corului Camerata, alături de care a susţinut concerte şi a realizat imprimări audio. În aceeaşi perioadă a participat la workshop-ul educaţional de muzică contemporană „Maze”.

       În prezent, Manuela Enache deţine statutul de dirijor al Coralei Academice a Filarmonicii „Oltenia” şi este profesor de muzică în cadrul Liceului de Arte „Marin Sorescu” din Craiova.