Spectacole

Proiectie de filme „Caminul meu” de Jiří Stejskal.

 

Seria de filme documentare KineDok powered by One World Romania a ajuns in

2016 si la Caracal


Joi, 12 mai, Asociatia BA DA continua proiectia de filme KineDok powered by One World Romania la Irish Pub cu filmul „Caminul meu” de Jiří Stejskal. Initiativa a demarat in luna martie cu multi-premiatul documentar romanesc ¨Toto si surorile lui¨ de Alexander Nanau, o poveste despre încearcările unor copii să țină familia unită într-o lume care a uitat de mult ce înseamnă inocența copilăriei.

KineDok este un program de distributie alternativa de film documentar demarat în 2015 de Asociația One World România. Programul a fost initiat de Institutul de Film Documentar din Cehia impreuna cu parteneri din alte patru tari central si est-europene (Slovacia, Ungaria, Croatia si Romania). In 2015 au fost organizate 219 proiectii in 25 de locatii din 18 orase din Romania.

In 2016, s-au alaturat programului alte doua tari (Polonia si Norvegia) În cadrul celei de a doua ediții, 15 filme din țările participante vor fi proiectate în peste 25 de locații din 22 de orașe din România.

Partenerii programului cred că în ţările noastre sunt oameni care au povești și ele trebuie spuse. Iar filmul documentar este o metodă potrivită de a le da glas. La noi, există oameni care vor să consume altceva decât mainstream și există și documentare foarte bune – dar nu există săli și nici răgazul pentru ca acești oameni și aceste filme să se întâlnească. De aceea, KineDok aduce filmele – uneori însoțite de regizori, protagoniști sau experți cu care să poți discuta - la pubul, în fabrica, cafeneaua sau muzeul de lângă tine.

Asociatia BA DA, partener al programului si sustinatoare a educatiei non-formale si a proiectelor de tineret in Caracal, vă invită să vizionați o serie de 8 filme pe parcursul anului 2016.

 

Despre filmele din programul KineDok aici: http://kinedok.net/films?locale=ro
_____________________________________________________________________
ORGANIZATOR LOCAL: Asociatia BA DA

ORGANIZATOR NAŢIONAL: Asociația One World Romania

ONLINE: https://www.facebook.com/BA-DA-1155148494510252 |
http://www.kinedok.net | oneworld.ro

PARTENERI: Institute of Documentary Film (Rep. Cehă), Filmtopia (Slovacia), Eclipse Film (Ungaria), ReStart (Croația), Krakow Film Foundation (Polonia), Bergen International Film Festival ( Norvegia)

CU SPRIJINUL: Programul Europa Creativă al Uniunii Europene

PARTENER DIGITAL: Canopy