Blog

Proiectie de Film Bear Island

 

 Proiectie de Film Bear Island

 

Asociatia BA DA va invita la ultimul film inainte de a lua vacanta, joi 7 iulie la ora 19:00 la Irish Pub. Sarbatorim vacanta cu o poveste despre aventura, despre curaj si despre vise implinite in contextul unei excursii extreme in peisajul norvegian. Poate cu aceasta ocazie ne si racorim putin....

Bear Island

Regizor: Inge Wegge, Edda Grjotheim
Anul apariției: 2014
Durata: 78’

Synopsis: Trei frați își urmează visul și ajung pe Bear Island pentru a se bucura de valurile pe care nimeni nu a mai făcut surf vreodată.
După ce am făcut documentarul și seria web “La nord de soare” în 2011, am fost mai mult decât pregătit pentru o nouă aventură. De data aceasta e vorba despre mine și frații mei, Markus și Håkon. Am dorit să ajungem la valuri și la o natură neexplorate și locul care ne-a tentat și provocat a fost Bear Island, la sud de Svalbard. Această expediție a fost extremă, dar pentru noi a fost important să ne concentrăm asupra vieții pe care poți să o trăiești frumos în armonie cu natura. Am vrut să urmărim un vis. Să explorăm insula și pe noi înșine ca trei frați. Știam că vom găsi valuri acolo, iar acesta era un loc în care puțini au ajuns, sau chiar nimeni. Surful ne-a fost motivația principală, dar era și o ocazie să ne trezim în fiecare dimineață și să facem ce ne dorim. Iar într-un loc ca acela vremea decide programul. Am petrecut trei luni pe insulă. Făceam mult sport și eram plini de adrenalină, dar, mai important decât atât, am surprins gândurile și întâlnirile cu noi înșine și cu natura.
Trailer: https://vimeo.com/77875258

Festivaluri:
1. 2014 North Cape Film Festival
2. Bergen International Film Festival 2014
3. TIFF - Tromsø International Film Festival 2015
4. The Norwegian Documentary Film Festival 2015
5. The Norwegian Short Film Festival 2015
6. Ombak Bali International Surf Film Festival 2015
7. Nord / Nordost Surf Film Festival Berlin 2015
8. Screenplay Film Festival, Shetland 2015
9. Fjellfilmfestivalen - Norwegian Mountainfilm Festival 2015
10. Helsinki International Film Festival - Love & Anarchy 2015