Blog

Produs în Caracal - Jocul Bastion

Produs în Caracal – Jocul BASTION

 

București, noaptea de 30 spre 31 decembrie 2009. Jocul Bastion ia naștere după cum însuși autorul relatează: “eram între două reprize de somn când mi-a venit ideea jocului. Sau poate l-am visat, nu sunt sigur. Apoi, până dimineața, am stat să desenez tabla și să pun la punct detaliile. Au existat mai multe variante până ca el să capete forma finală, dar asta e deja istorie”.
Autorul jocului, caracaleanul Doru Enache, este profesor de limba engleză, scriitor de proză și poezie, publicând și o carte de povești: Prințesa Păpădie. Un individ cu multiple talente, excelând însă în domeniul jocurilor, este “vinovatul” pentru apariția celor două minunate jocuri, BASTION http://www.bastionenadogames.com/ și CHOICE GAME, un joc pentru I-phone, despre care găsiți toate informațiile pe www.choicethegame.com ajutat fiind de mai micul său frate, Adrian Enache, care s-a ocupat de publicarea lui.
Jocul BASTION este capodopera sa, oferindu-i satisfacția că va lăsa lumii un joc ce va însemna pentru mulți ore minunate de luptă încrâncenată și de bucurii ale minții, petrecute în fața tablei cu 256 de pătrate, și reprezintă o evadare din realitatea virtuală, un joc de logică și strategie pe care poți să îl joci împreună cu prietenii. Au fost organizate și campionate de Bastion, la diferite școli din Caracal: Şcoala Gimnazială nr.2, Şcoala Gimnazială Gheorghe Magheru, Şcoala Gimnazială Nicolae Titulescu, dar și la școli din București, Râmicu Vâlcea.
 

“A durat 3 ani pentru a putea intra în posesia brevetului de invenție pentru joc și marcă înregistrată pentru denumire, o așteptare lungă și grea care a culminat cu apariția jocului începând cu 1 iunie 2013.
BASTION este un extraordinar joc de logică și strategie, comparabil cu șahul, dar mult mai simplu. El se poate juca în 2, 3 sau 4 jucători, fiecare variantă având anumite caracteristici strtegice.
Dacă se joacă în 2, fiecare își va alege 2 tabere de luptători, în diagonală. În 3, un colț va rămâne liber. Varianta cea mai spectaculoasă este cu 4 jucători. Aceștia pot juca individual sau în perechi, pe diagonala tablei de joc.
În cazul jocului pe echipe, cei doi pot comunica pentru a-și crea o strategie comună, ajutându-se reciproc.
Jocul oferă posibilități nelimitate, situația schimbându-se dramatic cu fiecare mutare.
Sper ca acei care-l vor juca să se bucure din plin de satisfacțiile intelectuale pe care un joc de logică le poate oferi, distrându-se în același timp. 
Aștept cu interes părerile voastre despre acest nou joc.
Dedic acest joc copiilor mei, Alexandru și Adela.”

    Doru Enache

 

Începând cu 1 iunie 2013, BASTION se poate găsi în următoarele magazine: librăriile București, Craiova, Turnu Severin, Calafat, Piatra Neamț, Râjnov, Bicaz, Târgu Neamț, Roman, Băila, Bistrița, Pitești, Baia Mare, Galați, Brașov, Târgoviște; în librăriile ALEXANDRIA din Suceava, Fălticeni, Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Rădăuți, Bacău, Onești, Buhuși, Iași, Rm. Vâlcea, Sibiu, Deva, Arad, Tg. Mureș, Focșani, Buzău, Tg. Ocna, Botoșani; în magazinele DIVERTA din București, Arad, Slobozia, Câmpina, Timișoara, Pitești, Piatra Neamț, Petroșani, Oradea, Constanța, Craiova, Iași, Reșița, Tg. Mureș, Deva, Cluj, Alba Iulia; în magazinele RED GOBLIN din București și Cluj, PRICHINDELUL din Craiova, IMPRIMEX din Tulcea, BAMBINI din Roșiori de Vede, ADASPED din Tg. Jiu, TEONICK din Galați, NYKOOL din Caracal și Corabia și în magazinele on-line REGATUL JOCURILOR, TARABA DE JOCURI, LORDS OF THE BOARDS (Bucuresti), TABLA DE JOC (Timișoara), LEX HOBBY STORE (Iași) LE&LE GAMES (Tg. Mureș), etc.

Contact

Jocul BASTION

http://www.bastionenadogames.com/

https://www.facebook.com/JocBastion/

Doru Enache

Email: doruenache@gmail.com