Blog

Tatăl meu, bancherul

Tatăl meu, bancherul


Regizor: Ieva Ozolina
Anul apariției: 2015

Durata: 68’

O regizoare în căutarea tatălui ei care, imediat după căderea URSS-ului, se bucură de un succes rapid, dar care apoi dispare subit. Acum, optsprezece ani mai târziu, Interpolul îl găsește într-un azil psihiatric din Malaezia...

Bancherul Boriss Osipovs se bucură de un succes rapid imediat după căderea URSS-ului, dar părăsește Letonia pentru a evita să fie arestat pentru operațiuni ilegale. Cincisprezece ani mai târziu, familia lui primește o fotografie de la Interpol a unui domn în vârstă cu același nume, care trăiește într-un azil psihiatric din Malaezia. Să fie el? În ciuda rezervelor familiei sale, fiica lui, regizoarea de documentare Ieva Ozolina, începe o investigație pentru a afla adevărul despre bărbatul din fotografie. Tatăl meu, bancherul este o poveste emoționantă despre un bărbat care se pierde în vremuri de schimbare… și despre fiica lui care speră să îl găsească.

Trailer:

Premii:
1. Jihlava International Documentary Film Festival 2015 - Nominalizare pentru Silver Eye Award

Biografie: Ieva Ozolina este masterand al Academiei de Arte Frumoase din Letonia și a lucrat ca artist și designer de expoziții pentru mai bine de 10 de ani. În 2009 s-a înscris în programul de film al Academiei Letone de Cultura, cu scopul de a realiza un film documentar despre tatăl său dispărut - ,,My Six Million Dollar Father’’. În 2015 a obținut diploma de master absolvind Academia Letonă.

Interviu: EN - http://www.aljazeera.com/programmes/witness/2016/02/father-banker-latvia-160210085938362.html