Festivaluri

Festivalul - Concurs de muzică populară „DE DOR DE PRIMĂVARĂ"

 

CONSILIUL LOCAL AL MUNICIPIULUI CARACAL
PRIMĂRIA MUNICIPIULUI CARACAL
CENTRUL JUDEŢEAN PENTRU CONSERVARE
ŞI PROMOVARE A CULTURII TRADIŢIONALE OLT
CENTRUL CULTURAL MUNICIPAL CARACAL

Partener media
ANTENA SATELOR

organizează

FESTIVALUL CONCURS DE MUZICĂ POPULARĂ
„DE DOR DE PRIMĂVARĂ"

Editia a XIII-a
CARACAL 20 - 21 aprilie 2017, ora 18:30

 

Invitați în recital:

JOI 20 aprilie 2017: MARIA GHINEA, ROBERTA CRINTEA, MIOARA VELICU

VINERI 21 APRILIE 2017: ȘTEFANIA PÂRLEA, EMILIA DOROBANȚU, CONSTANTIN ENCEANU

Concurenți din județele: Argeș, Caraș Severin, Succeava, Botoșani, Neamț, Vâlcea, Teleorman, Brăila, Teleorman, Brașov, Mehedinți, Gorj, Prahova, Olt

Acompaniază orchestra Centrului Municipal Caracal, conducerea muzicală - Daniel Voicu

Preț bilet 10 lei, abonament 15 lei - Teatrul Național din Caracal

 

REGULAMENT

Folclorul este comoară inestimabilă care defineşte un popor, făcându-l unic, statornic şi nemuritor în ciuda scurgerii timpului. Cunoaşterea tezaurului folcloric, păstrarea şi transmiterea lui reprezintă datoria sacră de a păstra vie cultura neamului nostru.

lată de ce, în fiecare an, deschidem poarta folclorului românesc, prin organizarea Festivalului de Folclor „De dor de primăvară"- concurs de interpretare, care se adresează copiilor şi tinerilor din învăţământul gimnazial şi liceal, cu vârste cuprinse între 12 şi 18 ani.

Festivalul de Folclor „De Dor De Primăvară" îşi propune descoperirea şi promovarea soliştilor vocali şi instrumentişti de muzică populară care provin din rândul copiilor şi tinerilor, descoperirea şi punerea în valoare a doinelor şi cântecelor populare autentice şi urmăreşte încurajarea, stimularea şi promovarea tinerelor talente, stârnirea interesului acestora în culegerea de folclor şi deprinderea cu arta spectacolului, promovarea instrumentelor tradiţionale, însuşirea portului popular din zona pe care o reprezintă pentru promovarea acestora şi, nu în ultimul rând, antrenarea laureaţilor festivalului în alte manifestări folclorice interjudeţene, naţionale şi internaţionale.

Concursul de interpretare este structurat pe două secţiuni: solist vocal şi solist instrumentist de muzică populară.

Invităm în concurs tinere talente, indiferent de mediul urban sau rural din care provin, care se pot înscrie la cele două secţiuni, în functie de optiunea dorită.

Probele din concurs, atât pentru solist vocal cât şi pentru solist instrumentist, constau în interpretarea a două piese de muzică populară la alegerea concurentului, astfel: o piesă fără acompaniament (doină sau baladă), cea de-a doua piesă cu acompaniament.

În mod obligatoriu, concurenţii vor interpreta melodii populare specifice zonei folclorice din care provin şi se vor prezenta în costume populare cât mai autentice. Pentru soliştii instrumentişti sunt admise în concurs numai instrumente tradiţionale.

Taxa de înscriere în concurs este 30 lei. Suma rezultată din taxa de înscriere se va constitui într-un premiu de popularitate. Preselecţia va avea loc în data de 20 aprilie, ora 10.00, la Teatrul Naţional din Caracal.

În urma preselecţiei, toţi concurenţii admişi vor evolua în ziua de 20 aprilie, iar în ziua de 21 aprilie va avea loc festivitatea de premiere şi gala laureaţilor.

Acompaniamentul este asigurat de orchestra Centrului Cultural Municipal Caracal.

Juriul, alcătuit din specialişti ai genului, va atribui diplome şi premii în bani:

-        Trofeul Festivalului = 1.200 lei;

-        Secţiunea Solişti vocali: Premiul 1 - 900 lei, Premiul II - 700 lei, Premiul

-        III - 500 lei, Menţiune - 300 lei;

-        Secţiunea Solişti instrumentişti: Premiul I - 900 lei, Premiul 11 - 700 lei,

-        Premiul 111 - 500 lei.

Menţiune - 300 lei;

Premiul special al juriului = 500 lei;

Premiul de popularitate = 400 lei.

 

VĂ RUGĂM SĂ CONFIRMATI PARTICIPAREA CONCURENȚILOR DIN LOCALITATEA DUMNEAVOASTRĂ PÂNĂ LA DATA DE 14 APRILIE 2017, la numărul de telefon sau pe adresa de e-mail afişate mai jos.

Persoană de contact: Daniel Voicu, conducătorul orchestrei.

Tel. 0730431229.

E-mail: voicu.daniel66@yahoo.com


DIRECTOR,