Festivaluri

Festivalul Naţional de muzică uşoară „Radu Șerban” - concurs de interpretare – Ediţia a XVIII-a, 1 – 3 septembrie 2017
 
 

Festivalul  Naţional  de  muzică uşoară  „Radu Șerban”

- concurs de interpretare –

Ediţia a XVIII-a, 1 – 3  septembrie 2017

 

Consiliul Local Caracal, Primăria municipiului Caracal şi Centrul Cultural Municipal organizează, în perioada 1 – 3 septembrie 2017, ediţia a XVIII-a a Festivalului Naţional de Muzică Uşoară “Radu Şerban”.

Prin organizarea  fiecărei ediţii, festivalul își propune să redevină un eveniment muzical de excepţie în viaţa oraşului în care s-a născut marele compozitor, în semn de omagiu şi de preţuire pentru valoarea muzicii uşoare româneşti al cărei exponent de seamă a fost şi va rămâne Radu Şerban.

Festivalul – concurs de interpretare este deschis participării tinerilor, cu vârste cuprinse între 15 - 26 ani, şi are ca scop descoperirea şi promovarea tinerelor talente în domeniul muzical, stimularea unui spirit competitiv, promovarea actului interpretativ de calitate şi, nu în ultimul rând, întâlnirea tinerilor interpreţi cu personalităţi ale vieţii muzicale din ţara noastră.

Ediţia a XVIII-a aduce în scenă o trupă de acompaniament, dirijor – compozitorul Viorel Gavrilă, atât pentru concurenţii din cadrul concursului de interpretare, cât şi pentru soliştii invitaţi în recital, se revine la forma inițială așa cum a luat ființă, încă din 1990, la acompaniamentul live al concurenților, ceea ce este un lucru foarte bun, atât pentru concurenți, cât și pentru spectatori. Va fi oorchestră condusă de compozitorul Viorel Gavrilă care va transpune toate piesele și va acompania toți concurenții participanți în cadrul festivalului.

Concurenții au fost selectați în urma preselecției ce a avut loc la Uniunea Compozitorilor din București. In cadrul acestei preselecții au participat și organizatorii festivalului din cadrul Centrului Cultural Municipal Caracal.

Juriul alcătuit din personalităţi ale vieţii muzicale româneşti asigură preselecţia concurenţilor şi  desemnează palmaresul festivalului. Juriul concursului de interpretare îi are în componență pe:

 Titus Andrei – președinte, Ştefan Naftanailă, Viorel Gavrilă și Florin Şişu.

În cadrul festivalului au loc concursul de interpretare, recitaluri susţinute de solişti  de muzică ușoară, festivitatea de premiere a câştigătorilor concursului de interpretare şi gala laureaţilor.

 

Programul festivalului: 

  • Vineri 1 septembrie – Teatrul de Vară

Orele 11.00 – 20.00 – repetiţia concurenţilor cu trupa de acompaniament

  • Sâmbătă  2 septembrie – Teatrul de vară

Ora 20.00 – concurs de interpretare

Recitaluri: Luminiţa Anghel şi Elena Ionescu

  • Duminică 3 septembrie – Teatrul de Vară

Ora 20.00 – Festivitatea de premiere

Gala laureaţilor

Recitaluri: Ana Mocanu,  Romeo Zaharia și Nico

Închiderea festivalului

Intrarea este liberă!

 

Concurenții admiși pentru concursul de interpretare din cadrul Festivalului de Muzică Ușoară Radu Șerban, ediția a XVIII-a, Caracal, 1 - 3 septembrie 2017

Andrian Mihail Cosmin din Călărași
Yasmine Koc din București
Maria Antonela Dima din Călărași
Denisa Andreea Pîrvu din Călărași
Robert Nicolae Feraru din București
Teodora Gaetanovici din Buzău
Ana Bianca Tache din București
Diana Astrid Petcu din București
Oana Ghelber din București
Andreea Claudia Dumitriu din București
Mădălina Cernat din Băicoi - Prahova
Theodor Ioan Pupezescu din Ghirdoveni - Dâmbovița

 

Istoric festival

 

În anul 1990, a fost organizată prima ediţie a Festivalului Naţional de Muzică Uşoară "Radu Şerban", o ambiţie mai veche a caracalenilor de a-l omagia, la început de toamnă, pe marele compozitor născut la Caracal. De atunci s-au desfăşurat paisprezece ediţii, care au însemnat, fiecare în parte, o sărbătoare a muzicii uşoare româneşti, o rampă de lansare pentru tinerele talente, dar şi bucuria

întîlnirii, la Caracal, cu personalităţi ale vieţii muzicale româneşti, prezente în juriile festivalului: Ion Cristinoiu, Horia Moculescu, Petre Geambaşu, Vasile Veselovschi, Ionel Tudor, Viorel Gavrilă, George Grigoriu, Dinu Giurgiu, Titus Andrei, Florin Şişu, Marina Voica, Şerban Georgescu.

          S-au afirmat pe scena festivalului nostru Carmen Trandafir,  Călin Goia (Voltaj), Paul Surugiu (Fuego), Mihai Onilă (Axxa). Recitaluri de excepţie au susţinut, la fiecare ediţie: formaţia "Star 2000" condusă de Petre Geambaşu, Horia Moculescu, Aurelian Temişan, Adrian Enache, Mihai Constantinescu, Anastasia Lazariuc, Carmen Trandafir, Gabriel Dorobanţu, Daniela Gyorfi, Laurenţiu Duţă, Sanda Ladoşi, Marina Voica, Fuego, Body&Soul, Candy, Bosquito, Simplu, Andreea Bălan şi mulţi alţi solişti de muzică uşoară consacraţi.