Targuri

Zona Romanati
Zona Romanati reprezentata la Targul de Turism al Romaniei 2018
 
Primaria municipiului Caracal prin Centrul de Informare si Promovare Turistica Caracal in parteneriat cu Scoala de Arte si Maserii Slatina vor participa in perioada 22-25 Februarie 2018 la Targul de Turism al Romaniei, editia de primavara.
 
Standul gazduieste mesteri populari din mai multe categorii. Aici ii puteti gasi pe creatoarea de camasi traditionale, Alexandrina Olguta-Filip de la Cezieni, cojocarul Liceanu Dumitru de la Vadastra, mesterul olar Stefan Truica de la Oboga, mesterul olar Ionel Cococi de la Vadastra si Stan Alexandru ucenicul mesterului Tanase Gheorghe de la Corbu.
 
Atmosfera va fi intretinuta in aceste zile de nimeni altul decat maestrul Ion Creteanu, invitatul nostru special. Pe 23 si 24 Februarie Ansamblul Doina Oltului si Ansamblul Romanati vor sustine un spectacol impresionant pe scena amplasata in pavilionul B1, incepand cu orele 13. Cei interesati sunt asteptati sa ne viziteze la Romexpo, pavilionul B1, stand nr.04.
 
Echipa noastra vine cu o propunere de nerefuzat pentru primul Traseu Turistic din Campia Romana si anume explorarea zonei Romanati.
 
In acest itinerariu veti redescoperi mestesuguri stravechi pastrate pana in zilele noastre, traditii, culturi, dar si peisaje de poveste ale unei zone incarcate de istorie – Roamantiul. Veti avea de asemenea ocazia de a vizita atelierele mesterilor populari si de a invata mici trucuri de la acestia.
 
Traseul este pus la dispozitie de catre agentia de turism ANDYADA N&D TOUR-partener al Centrului de Informare si Promovare Turistica Caracal. Oferta contine doua propuneri pentru perioada 08-10 Iunie 2018 si 31 August - 02 Septembrie 2018, pretul fiind 280 de lei/persoana. Detalii si rezervari la numarul de telefon: 0754 266.428.
 
Propunea noastra pentru 3 zile in Romanati:
 
Ziua 1: Preluarea turistilor din Corabia si cazarea la Hotel Sucidava. Vizitam Cetatea Sucidava, dupa care vom face o croaziera pe Dunare si un tur de oras, inclusiv vizita la Biserica Parohiala „Sfânta Treime” ( 1895-1907). Dupa-amiaza mergem în Vadastra sa vizitam atelierul mesterului popular cojocarul Liceanu Dumitru si atelierul mesterului popular olarul Ionel Cococi.
 
Ziua 2: Dupa micul dejun plecam spre Caracal unde ne cazam la Hotel Romula Imperial, apoi plecam spre Draganesti-Olt, unde vom vizita Muzeul Câmpiei Boianului. La întoarcere spre Caracal poposim în comuna Cezieni în atelierul creatoarei de camasi populare Alexandrina Olguta-Filip, ne întoarcem în Caracal pentru a vizita Muzeul Romanati, Teatrul National din Caracal, Parcul Constantin Poroineanu si un tur al bisericilor din oras. Seara în functie de calendarul cultural va invitam la un spectacol de joc si cântec al Ansamblului Folcloric Romanati.
 
Ziua 3: Dupa micul dejun pornim spre Nordul Zonei Romanati. Prima oprire o vom face la Dobrosloveni unde vom vizita situl cetatii Romula Malva si cele doua cabane ale lui Nicolae Ceausescu. Ne continuam drumul si poposim la Mânastirea Brâncoveni. Urmatoarea oprire o vom face în comuna Oboga, unde vom vizita atelierul de ceramica al mesterului popular Stefan Truica. Continuam calatoria noastra spre Mânastirea Caluiu si atelierul mesterului Tanase Gheorghe din comuna Corbu. Circuitul nostru se încheie la Corabia de unde ne vom lua bun ramas de la turistii nostri.